
Krefty - C 24´
Obec:
Obec:
Rakvice
Trať:
Krefty
Ročník:
2024
Odrůda:
Pinot noir
Semi-carbonic
Our daily bread.
Krefty-C dělám od roku 2022 a každý rok se vyvíjí trochu jinak. Poslední ročník 24´je ale celý o jedné věci - o mém number one z Rakvic, o Pinot noir.
Na carbonické maceraci mě baví to, jak to je vlastně bez stresu - posbíraný hrozny a následně uložený do nádob bez šlapaní, bez mletí. Po 15ti dnech na lis a do sudu. To je vše.
Ve sklepě mám ještě dva sudy pinotů z Bořetic (taky carbonická macerace) měla jsem docela náladu je smíchat dohromady s Kreftama, ale jsou tak rozdílný. Něco jako Bonnie a Clyde – dva samostatně silné charaktery, každý se svou vlastní dynamikou. Spolu by mohly fungovat dobře, ale já jsem je chtěla pozorovat jako jednotlivce. Navíc hrozny mezi lokalitami nemíchám.
Výživové údaje na 100 ml:
Næringsindhold pr. 100ml:
energie 312 kJ / 75 kcal
sacharidy 0,8 g
cukry 0,0 g
obsah glycerolu 8 g
kyseliny 5 g
tuky 0,0 g
bílkoviny 0,0 g
sůl 0,0 g
Ročník:
Ročník:

