top of page

Krefty - C 24´

Obec:

Semi-carbonic
Our daily bread.

Krefty-C dělám od roku 2022 a každý rok se vyvíjí trochu jinak. Poslední ročník 24´je ale celý o jedné věci - o mém number one z Rakvic, o Pinot noir.
Na carbonické maceraci mě baví to, jak to je vlastně bez stresu - posbíraný hrozny a následně uložený do nádob bez šlapaní, bez mletí. Po 15ti dnech na lis a do sudu. To je vše.
Ve sklepě mám ještě dva sudy pinotů z Bořetic (taky carbonická macerace) měla jsem docela náladu je smíchat dohromady s Kreftama, ale jsou tak rozdílný. Něco jako Bonnie a Clyde – dva samostatně silné charaktery, každý se svou vlastní dynamikou. Spolu by mohly fungovat dobře, ale já jsem je chtěla pozorovat jako jednotlivce. Navíc hrozny mezi lokalitami nemíchám.

Obec:

Rakvice

Ročník:

2024

Odrůda:

Pinot noir

Trať:

Krefty

Výživové údaje na 100ml:

energie 312 kJ / 75 kcal
sacharidy 0,8 g
cukry 0,0 g
obsah glycerolu 8 g
kyseliny 5 g
tuky 0,0 g
bílkoviny 0,0 g
sůl 0,0 g

Ročník:

Ročník:

bottom of page